Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine na spletni strani www.spelakranjec.com so sestavljeni v skladu z:

 • Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2),
 • Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

V splošnih pogojih poslovanja so določeni:

 • delovanje spletne trgovine na spletni strani www.spelakranjec.com,
 • pravice in obveznosti kupca oz. uporabnika,
 • pravice in obveznosti spletne trgovine,
 • poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Pogoji poslovanja spletne trgovine na strani www.spelakranjec.com so javno objavljeni, na njih pa je uporabnik spletne strani tudi opozorjen. Pred oddajo naročila kupec oz. uporabnik potrdi, da je seznanjen z njimi ter se z njimi tudi strinja, tako da obkljuka polje ”strinjam se s pogoji poslovanja”.

PODATKI O DEJAVNOSTI:

Pisarniške storitve, Špela Kranjec s.p.
Predstavniki: Špela Kranjec
Kraigherjeva 9
6230 Postojna

Davčna št.: 70861331, nisem davčni zavezanec
IBAN: SI56 0310 6100 0907 304


Tel. št.: 040-933-039
Elektronski naslov: sKranjec@hotmail.com
Spletna stran: www.spelakranjec.com
Facebook: Pojedla sem anoreksijo

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA:

Spletno prodajo knjige Pojedla sem anoreksijo izvaja Pisarniške storitve, Špela Kranjec s.p. (v nadaljevanju: ponudnik). Dejavnost je registrirana na AJPES-u. Na spletni strani www.spelakranjec.com se prodaja izključno knjiga Pojedla sem anoreksijo (v nadaljevanju: blago).

Ponudnik jamči, da je nakup na spletni strani www.spelakranjec.com varen.

Vse cene so izražene v evrih. Veljajo cene, ki so določene na dan naročila. Vse cene so brez DDV, ker nisem davčni zavezanec. V ceno blaga niso vključeni stroški poštnine. Ob prevzemu oz. plačilu prejmete originalen račun, kateri se šteje kot veljaven. Cena knjige velja od 15. 6. 2016.

POSTOPEK NAKUPA:

 1. Izbira izdelka: 

Na spletni strani www.spelakranjec.com na kateri kupec lahko kupi knjigo Pojedla sem anoreksijo, določi število knjig, ki jih želi naročiti in klikne na povezavo ”dodaj v košarico”. Sistem kupca obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Nato klikne na povezavo ”prikaži košarico”, ki se nahaja zgoraj in sistem ga pripelje v nakupovalno košarico.

 1. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: 

V nakupovalni košarici se kupcu prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi kupec odstraniti izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na križec”odstrani”, ki se nahaja levo od fotografije izdelka. Če želi dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Knjiga: Pojedla sem anoreksijo”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj v spletno trgovino.

 1. Nakupovalna košarica: 

Za dokončanje naročila mora kupec klikniti ”nadaljuj na blagajno” in izpolniti potrebna polja.

 • Podatki plačnika: Posredovati mora zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, naslov, kraj, poštno številko in državo), ki jih ponudnik potrebuje za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Vaše naročilo: Prikazani so izdelki, ki jih je kupec med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • Način plačila:  Plačilo po povzetju ali bančno nakazilo.
 • Uporabnik se mora pred potrditvijo nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja.
 1. Zaključek naročila: 

Kupec lahko pregleda podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ”Kupite sedaj”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.” Pod izpisanim tekstom so uporabniku na voljo tudi številka naročila, datum naročila, končni znesek, izbran način plačila in podatki za plačilo.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri ”podatki plačnika” vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

PLAČILO BLAGA:

Plačate lahko po povzetju s Pošto Slovenije ali z bančnim nakazilom. Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije zaračuna provizijo, ki je breme kupca. Poštnina je breme kupca. Vse cene si lahko preberete na spletni strani Pošte Slovenije.

PREJEM BLAGA:

Naročeno blago boste prejeli v petih (5) delovnih dneh, razen v primeru, da vas ob naročilu ponudnik obvesti drugače. Na primer, v primeru, da zmanjka zaloge blaga. V tem primeru, vam blago dostavi takoj ob prejemu nove zaloge. Vsak delovni dan začne veljati ob 8:00. Pri načinu plačila bančno nakazilo bo blago poslano po prejemu plačila.

VRAČILO BLAGA:

V 14 dneh od prejema blaga, lahko blago brez pojasnila vrnete. O tem lahko ponudnika obvestite na elektronski naslov sKranjec@hotmail.com ali pa blago direktno pošljete na zgoranj navedeni naslov. Blago mora biti ob vračilu nepoškodovano, oziroma v takem stanju kot ste ga prejeli. Ponudnik vam odgovori v osmih dneh od prejema pritožbe. Če blago ne bo v takem stanju kot ste ga prejeli, ga ne morete vrniti. Poštnine ponudnik ne vrača – je strošek kupca.

V primeru, da je bilo blago poškodovano že ob prevzemu, ga lahko tudi kadarkoli vrnete. Način je enak kot v prejšnjem odstavku.

GARANCIJA:

Blago nima garancije, ker je nepokvarljivo.

MLADOLETNE OSEBE:

Mladoletne osebe naj ne bi posredovale kakršnihkoli osebnih podatkov na spletni strani www.spelakranjec.com. Ker teh podatkov ne moremo preverjati, dejavnost Pisarniške storitve, Špela Kranjec, s.p.,  priporoča staršem, da opomnijo mladoletnike o varni uporabi spleta in jih opozorijo, da ni priporočeno kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na spletu.

PRAVICA DO KONTAKTA:

Vsak obiskovalec spletne strani www.spelakranjec.com ima v vsakem trenutku omogočeno možnost, da ponudnika kontaktira na elektronski naslov sKranjec@hotmail.com ali tel. št. 040-933-039.

OBJAVA MOREBITNIH SPREMEMB:

Morebitne spremembe politike varovanja osebnih podatkov bodo javno objavljene in vidne na spletni strani www.spelakranjec.com.

MNENJA / KOMENTARJI UPORABNIKOV:

Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne strani, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

PRITOŽBE IN SPORI:

V primeru težav lahko kupec kontaktira ponudnika na elektronski naslov sKranjec@hotmail.com ali na tel. št. 040-933-039.

Pritožba je zaupna, med kupcem in ponudnikom. Po prejemu pritožbe, bo kupec prejel obvestilo o prejetju in o tem koliko časa jo bo obravnaval. Ponudnik si prizadeva za sporazumno reševanje sporov. Med reševanjem spora lahko ponudnik kadarkoli kontaktira kupca. V nasprotnem primeru spore rešuje pristojno sodišče.

OPOZORILO:

Vsebina knjige je zahtevnejša in vsebuje tudi opise, ki niso primerni za mlajše otroke. Zato ponudnik prosi starše otrok naj knjigo prej preberejo sami in se na podlagi prebranega sami odločijo ali bodo knjigo dali svojim otrokom prebrati ali ne.

Zadnjič posodobljeno: 13. april 2020