Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran www.spelakranjec.com.

Ponudnik zbira tudi neosebne podatke o uporabi spletne strani (predvsem: koliko obiskovalcev dnevno obišče stran in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni podstrani), t.i. “piškotki”. Kupec oz. uporabnik dovoljuje zbiranje podatkov o uporabi spletne strani s klikom na “V redu”, ki se mu na spletni strani prikaže ob obvestilu o piškotkih.

Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom kupca oz.uporabnika, kateri lahko shranjevanje piškotkov omeji, onemogoči ali odstrani.

Ponudnik zbira tudi IP naslove iz katerih uporabnik dostopa do spletnega mesta, za potrebe zagotavljanja varnosti. Ob začetku obiska spletne strani je kupcu oz. uporabniku dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Ponudnik lahko na računalnik kupca oz. uporabnika shrani tudi druge piškotke (npr. identifikacijska št. uporabnika v šifrirani obliki, analiza obiskov spletnega mesta). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti.

Trajni piškotki (vsi zbrani podatki, ki jih ponudnik shrani od kupca oz. uporabnika) so shranjeni na računalniku kupca oz. uporabika.