Odlična ideja za darilo

Priznaj, tudi ti imaš vsaj nekajkrat na leto težavo s tem kaj podariti. Želiš si, da bi bilo darilo nekaj posebnega in da bi imelo nek smisel. Vsekakor pa nočeš podariti nečesa kar bo postalo zbirališče prahu. V zadnjem času vsi že skoraj vse imamo. Še tistega nekaj kar pa si želimo, ni mogoče zaviti v darilni papir ali pa je daleč predrago.

Ko smo bili otroci, nam je darilo pomenilo ogromno. Nestrpno smo čakali svoj rojstni dan, ker so nas takrat vsi zasipali z velikimi, v darilni papir zavitimi škatlami. Takrat smo to preprosto morali imeti. Z odraščanjem pa smo vsako leto manj pričakovali velik paket. Ni imel več iste teže kot včasih. Ni nam več prinašal istega veselja. Odrasli smo in spremenili pogled na svet.

A želja po druženju je ostala. Vsi si želimo topline, nekaj svobodnih ur in pristnega smeha. Zato v bistvu lahko podarimo nekaj trenutkov sebe. Ker s seboj seveda nekaj moramo prinesti, saj se praznih rok počutimo kot da počnemo nekaj narobe. To preprosto ni to. In tu je predlog za sladko, a z veliko truda, narejeno darilo, ki gotovo ne bo postalo zbirališče prahu: ČOKOLADA! 🙂

Si jo že kdaj naredil sam? Preprosto je! Vse kar potrebuješ so le 4 sestavine in nekaj iznajdljivosti pri izdelavi bonboniere.

Sestavine:
400 g sladkorja v prahu
250 g mleka v prahu
130 g masla
10 dag kakava v prahu
1 dl vode
če želimo lahko vanjo damo različne oreščke, suho sadje, bonbončke, …

Postopek:
1. Skupaj zmešamo presejan kakav v prahu in mleko v prahu.
2. V posodi zavremo zmešana sladkor in vodo. Ko zavre, mešamo še približno 5 minut.
3. Posodo odstavimo z ognja in v zmes primešamo maslo.
4. Kakav in mleko v prahu nato primešamo zmesi in z električnim mešalnikom (ali ročno) mešamo vse dokler ne dobimo gladke zmesi.
5. Zmes vlijemo v modelčke (po želji dodamo oreščke, bonbončke,…) in pustimo nekaj ur, da se ohladi.
6. Naše čokolatine moramo samo še zaviti in darilo je pripravljeno.

PS: Več časa kot čokoladno zmes mešamo, boljša bo.
Moj božiček se je letos prekršil in dobila sem veliko škatlo, v njej pa električni mešalnik za čokolado. Zato zdaj vsi pri nas za darilo dobijo čokolado (ups!) 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja