Ja, tako enostavno je!

Vsak se želi počutiti dobro, misliti dobro in izgledati dobro. To je dejstvo. V tem smo vsi enaki, pa čeprav se naše metode, kako do tega priti, zelo razlikujejo.

V kopalnici imamo skrbno pripravljeno vlažilno kremo, uporabljamo najboljši šampon za lase, kupujemo bio zelenjavo, se trudimo v naš jedilnik vnesti čim več vitaminov in mineralov ter smo zavzeto vsaj nekajkrat na teden aktivni.

A pozabljamo na najpomembnejše. Na nekaj kar je najceneje, najpreprosteje za uporabo in na voljo skoraj povsod. Na nekaj kar v bistvu sestavlja več kot polovico našega telesa. To je voda. Ja, voda.

Nikar zdaj ne zapri tega prispevka, ker si to preprosto slišal že prevečkrat in o tem že vse veš. Ni le nekaj o čemer vsi govorijo nekaj v tri dni, je dejstvo in tvoje telo hrepeni po vodi. Uslišaj ga!

Zakaj? Potrebno je to vprašanje, če želimo nekaj verjeti, ali še več, nekaj dejansko prakticirati. Pa razložimo. Torej telo. Tega ne vidimo, a 60 do 70 % telesa je sestavljenega iz vode. V telesu vsak dan poteka zares ogromno življenjskih procesov. Procesov, pri katerih je pomembna voda. Če telesu ne ponudimo toliko vode kot si je želi, ne more vsega opraviti tako kot bi bilo potrebno.
Primerjamo to s peko piškotov z marmelado. Vsi vemo kako izgledajo: dva piškota, vmes pa marmelada. Želimo narediti 10 takih piškotov. Torej potrebujemo 20 polovic med katere bomo namazali marmelado. Če naredimo mase samo za 19 polovic, bo en piškot ostal brez svoje polovice. Polovice lahko kombiniramo kakor želimo, še vedno se bo nekje kazala tista manjkajoča polovica piškota. Nekaj ne bo tako kot mora biti.
In prav tako je s procesi v telesu. Nekje nekaj ne bo tako kot mora biti. Telo je pametno in bo varčevalo pri za življenje najmanj pomembnem procesu. A to ni uteha. Nekaj bo kljub vsemu manjkalo. In, če želimo biti dobro, nas bo to “nekaj” oviralo pri temu.

Zato kljub vsem aktivnostim, kozmetičnim izdelkom in bio hrani še vseeno ne bomo to kar si v bistvu želimo biti. Vsak pri sebi lahko opazi kaj je tisto, kar še ni “popolno”. In to samo zato, ker nam bo manjkala voda. Nekaj tako dostopnega.

Zato pijte! Vzemite stekleničko in jo nosite s seboj povsod. Potrudite se, da spijete vsaj 3 dl (ženske) oz. 3,5 dl (moški) vode na 10 kilogramov vaše teže. Dajte vašemu telesu možnost, da se obnovi.

Tudi sama sem spadala v kategorijo tistih, ki so z lahkoto preživeli cel dan z le enim kozarcem vode. Mislila sem, da nisem žejna in vse besede o vodi so se mi zdele preveč. Če sem bila utrujena, nikoli nisem pomislila, da je to zato, ker sem žejna. Niti približno nisem pomislila, da se mi koža na obrazu ne očisti aken zaradi premalo vode. In nisem razmišljala, da lahko zaradi premalo vode regeneracija mojega telesa ne deluje dobro.

Mislila sem, da je moje telo močno. Da moje telo zmore. Lahko sem 9 ur hodila v hrib in lahko sem 10 ur zapored delala. Resnično sem stoodstotno zaupala svojemu telesu. Vse dokler se enkrat ni zalomilo. In takrat sem dopustila dokazati se moči vode. Pripravila sem si 1,5 L velik vrč in to je postal moj novi minimum. Dnevni minimum. Želela sem si obnove telesa. Obnove nečesa, kar je zelo pomembno! In začela sem verjeti, da mi brez vode to resnično ne bo uspelo.

Minejo trije, štirje dnevi in minimuma sploh ni več tako zelo naporno doseči. Preprosto piješ. Piješ več od minimuma. Poslušaš svoje telo, ki dobesedno uživa v vsej vodi, ki jo ima nenadoma na voljo. Počutiš se odlično. In takrat dojameš.

Voda ima moč. In navade nikoli več ne spremeniš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja